Windows live messenger 2011 Windows Live Essentials

Windows Live Messenser 2011 is gelanceerd. Het mag gezegd worden; er zijn spraakmakende updates en toevoegingen te bekennen. Windows Live Messenger 2011 staat namelijk in contact met sociale netwerken. De nieuwste MSN-versie maakt het nu dus mogelijk om Twitter, Youtube, Hyves of Facebook af te stemmen op je MSN!

MSN 2011 is onderdeel van de Windows Live Essentials suite. Bij het installeren kun je kiezen welke programma's je allemaal wil installeren van dit pakket. Aanwezige programma's in dit pakket zijn onder andere Photo Galery, Movie Maker en Sync.

Je MSN-naam veranderen kan niet meer direct in het programma. De naam in je Windows Live profiel wordt ook gebruikt als nickname in het chatprogramma. Verder is het niet meer mogelijk om een gesprek met iemand te beginnen als je op offline weergeven staat. Het is dan vereist om eerst online te gaan alvorens je het gesprek kunt starten.

Verder zijn ook de interface, de tabbladen en de badges vernieuwd. De oude interface is echter wel nog in te stellen voor de mensen die maar niet kunnen wennen aan de vernieuwingen of de oude gewoonweg fijner vinden.

Het grootste nadeel zit hem in het feit dat Windows Live Messenger 2011 enkel op Windows 7 en Windows Vista draait. Als je dus een pc hebt met Windows XP dan zal je systeem geüpgrade moeten worden of zal je het nog even moeten stellen met de oude versie.

• Google